La majoria dels professionals que treballem amb adolescents i les seves famílies sabem que els problemes conductuals i les seves conseqüències centren la major part de la nostra jornada laboral. Entendre aquesta conducta de forma circular ens dona eines per poder-hi intervenir.
L’escola, l’IES, els CRAES, les UECS, SERVEIS SOCIALS,… i en definitiva, els diversos tipus de centres poden esdevenir entorns on s’asseguri una educació i socialització que faci prevenció i tracti els trastorns conductuals i, en els casos més greus els comportament violents i delictius. En aquest sentit, el paper de l’entorn com a context protector i nutrici és fonamental per a tots els nois i noies, no només aquells que presenten conductes disruptives.
Alguns estudis (Cyrulnik B, 2002. Barudy J. 1998,2000) demostren que els diferents professionals que treballen amb infants i adolescents, principalment els professors, educadors, psicòlegs, pedagogs,… podem jugar un rol important en la reparació del patiment que aquests menors expressen, mitjançant la seva conducta. Per que això sigui possible és important que aquests professionals es creguin aquesta idea i esdevinguin tutors de resiliència.
Ponent: Anna Viñas Millán. Diplomada en Educació Social. Llicenciada en Psicopedagogia. Terapeuta familiar sistèmica pel Centre d’Estudis sistèmics de Girona- Hospital Sant Pau.
Dates: 20, 27 de gener, 3, 10, 17, 24 de febrer, 2 de març del 2012
Per més informació clickeu aquí