Jornada organitzada per la Associació Atlàntida, professionals per la Interculturalitat, dirigida a professionals de diferents àmbits i al mon associatiu de la immigració.
La jornada té com objectiu el poder presentar, discutir i debatre entorn experiències de treball considerades com a positives en relació als processos interculturals al nostre país. Hi ha projectes relacionats en diferents àmbits de la intervenció: educació, salut, benestar social, mon associatiu… , que han tingut bons resultats i que poden ser un referent en el moment actual i en relació a la necessària cohesió social. Es presentaran alguns projectes que es porten a terme a diferents localitats de Catalunya, junt amb una aportació de França.
PROGRAMA (veure PDF):
Organització de tres Taules-debat, amb intervencions emmarcades en tres grans àmbits: Educació, Inclusió Social i Salut, amb la presentació de quatre experiències per taula.
Dimecres 30 de novembre
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix, 7 Barcelona
8,30 h. Recollida de documentació.
9 h. Inauguració de la Jornada:
– Oriol Amorós. Secretari d’Immigració, Igualtat i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya.
– Antoni Garcia i Acero, Diputat Delegat d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona.
– Montserrat Feu, Presidenta de l’associació Atlàntida, professionals per la Interculturalitat.
9,30 – 11,30 h. Taula-debat: EDUCACIÓ
- Educació Primària: TEAF Taller d’estudi assistit amb famílies de l’Escola Mas-Masó de Salt. Marina Valladares i Laia Casas, tècniques del projecte. Fundació SERGI de Girona.
- Educació Secundària: Fem de professors! Yolanda Muñoz i Sebastiana Bote. INS Terra Roja de Santa Coloma de Gramenet.
- La mentoria social com a foment de la inclusió social i la interculturalitat: el projecte Rossinyol. Jordi Feu i Oscar Prieto-Flores , Universitat de Girona
- Intervenció Comunitària Intercultural: Joves, identitat i sentiment de pertinença. Mohamed Ait Abou, tècnic d’intervenció comunitària, ACISI Associació per la Cooperació i la Inserció Laboral i la Interculturalitat, de Tortosa.
- Moderador: Jordi Sabater, professor a la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarres. Universitat Ramon Llull, de Barcelona
11,30 h. Pausa-cafè
12 – 14 h. Taula-debat: INCLUSIÓ
- Mediació Intercultural en centres penitenciaris de Catalunya”. Mohamed Ouyacho, mediador intercultural i Joaquin Vergés, mediador intercultural, Director de AMISI Associació per a la mediació intercultural i social amb immigrants.
- Espai acollida, llengua i socialització de dones immigrades. Mercè Amor, coordinadora del projecte. Cofundadora de l’ Associació Intercultural Diàlegs de Dona, barri del Raval de Barcelona.
- Diàleg entre religions: garantia d’inclusió i convivència. Maricel Figueres, tècnica de ciutadania. Pla de Ciutadania de Lloret de Mar, Fundació SERGI de Girona.
- Joventut amb ànima comunitària. Mohamed El Amrani, President de l’Associació Xarxa de convivència i de l’Associació AZAHARA.ORG de Roses.
- Moderador: Saïd El Kadaoui Moussaoui, psicoterapeuta i escriptor. Vocal ACPSM-AEN Associació Catalana de Professionals de la Salut Mental. Col·laborador de El Periódico de Catalunya.
15,30 – 17,30 h. Taula-debat: SALUT
- Programa La Salut més a prop: projecte Somriures per la salut. Anna Cabot, metgessa, Badia Bouia, mediadora intercultural. Associació de Mediadores Interculturals “Vine amb mi”, del Maresme.
- Acció comunitària en Salut al Raval. Carmen Fuertes, tècnica en salut comunitària. Fundació Tot Raval de Barcelona.
- Acollida, assistència i protecció a dones víctimes d’explotació sexual, a la zona de la Jonquera. Natàlia Massé, sociòloga, experta en gènere i migració. Fundació APIP-ACAM de Barcelona.
- La competencia cultural en las prácticas clínicas y en las prácticas sociales. Marie Jo Bourdin, responsable de Formació del Centre Médico Psycho Social Françoise Minkowska de Paris.
- Moderadora: Isabel Cárdenas, responsable del Espai de Teràpia Familiar Intercultural de l’Hospital de Sant Pau – ISBA Institut Sistèmic de Barcelona.
17,30 h. Conclusions de la Jornada
Tel. 669 05 72 71
www.atlantida-migra.org
Inscripció Jornada:
Full d’inscripció abans del 15 novembre a atlantidamigra@gmail.com