Formació en línia per a professionals
LA MEDIACIÓ, una eina de diàleg i apoderament
Introducció
La Fundació SER.GI treballa per una societat més justa i inclusiva. D’entre els valors claus que emmarquen la seva missió destaca el de la democràcia com a valor polític fonamental que inclou el respecte a la diversitat.
Entenem que la democràcia inclou el diàleg, tant com a valor i com a mitjà. El diàleg com la capacitat humana de raonar, enraonar i trobar solucions en un context d’igualtat d’oportunitats, de respecte, en definitiva, de democràcia.
La diversitat comporta creixement, riqueses; també exclusió, pors i diferències. Moltes vegades aquetes diferències poden resultar amenaçant i trencar processos de construcció comunitària, de diàleg, d’escolta, de convivència justa i igualitària. Des d’aquest marc entenem la mediació com una eina metodològica transversal i com la millor manera de construir ponts d’apropament, de diàleg i de justícia social.
En aquesta nova edició de les Càpsules, dialogarem de com fem servir la mediació des de cada una de les Àrees d’intervenció de la Fundació.
Continguts
-
Dijous 3/12, de 16.00 a 17.30h
CIUTADANIA - La mediació en l'acció comunitària
L'experiència de SER.GI en accions comunitàries encaminades a la cultura del pacte i la gestió positiva dels conflictes. -
Dijous 10/12, de 16.00 a 17.30h
HABITATGE - La mediació en temes d'habitatge
Una visió pràctica dels recursos i eines que disposem per fer front a les problemàtiques relacionades amb l’habitatge. -
Dijous 17/12, de 16.00 a 17.30h
EDUCACIÓ - La mediació a l’aula
Estratègies per millorar l'actitud i la gestió dels conflictes a l’aula, fomentar la convivència i un clima cohesionador i positiu.
100% online i gratuït. Places limitades.
S’utilitzarà l’eina de Webinar de ZOOM. Un cop realitzada la inscripció rebreu un correu electrònic amb l’enllaç d’accés. La inscripció pot ser per a cada sessió individual o per a les 3 sessions.
INSCRIPCIONS TANCADES!
Aforament complert.
Moltes gràcies!
Dates
Dijous 3, 10 i 17 de desembre 2020, a les 16h.
DURADA: 1 hora aproximadament cada sessió.
A qui està adreçat?
L’actuació està pensada per arribar a tots i totes les professionals del món social, de l’administració i de les entitats socials, estudiants d’educació social, treball social, psicologia… voluntaris i tots aquells que vulguin compartir les seves inquietuds i coneixements.
Formadors/es:
CIUTADANIA: Andreu Espinosa, criminòleg, conflictòleg i tècnic de la Fundació SER.GI a Lloret de Mar.
HABITATGE: Alícia García, psicòloga i tècnica d’habitatge a Caldes de Malavella i Vidreres.
EDUCACIÓ: Carlus Amalrich, educador social i terapeuta en Gestalt i tècnic en projectes de diversitat i convivència a Girona i Vilablareix.
Amb la col·laboració de:
Si ho prefereixes, truca’ns al 972 213 050 i t’informarem