Actualitat / Notícies

fe[in]a – Servei d’Assessment Center – Sessió informativa del projecte a empreses

Experiència pilot en processos de selecció: l’encaix competencial entre el talent de joves i les necessitats de la feina

Sessió informativa del projecte a empreses
Divendres 26 d’abril a les 12 h.
Factoria Cultural Coma-Cros. C/ Sant Antoni, 1. Salt

La Plataforma d’Entitats per a la Inclusió dels Joves –PEI’Jove– és una associació que agrupa onze entitats arreu de Catalunya amb vocació de lideratge social i treball en xarxa, que aposten per la creació, implementació i difusió de noves metodologies i sinèrgies que permetin interrelacionar i connectar el capital competencial dels joves amb les necessitats estratègiques de les empreses.

Aquest projecte d’innovació per a la intermediació laboral en clau de competències (experiència pilot entre entitats, joves i empreses) es constitueix com un Servei d’Assessment Center des de l’òptica competencial. Dóna resposta tant a les necessitats d’innovació en els sectors i les empreses, com en la innovació per a l’ocupació de les persones joves.

“El model de competències és un sistema de gestió de l’equip humà en les organitzacions que permet captar i fer créixer el talent professional de les persones que en formen part i de les que s’hi han d’incorporar. Es pot afirmar que les persones són els agents de canvi més solvents perquè són posseïdores i proveïdores de coneixement i competències que saben posar en joc de manera eficient i eficaç en entorns canviants: són polivalents, versàtils.” (Marta Colomer, 2013)

Aquest sistema de gestió es basa en el capital competencial de les persones, fent aflorar el seu talent visible (saber i saber fer) i potencial a fi de canalitzar-lo a favor de la consolidació i/o creixement de l’organització.

Objectius

  • Assessorar al teixit empresarial de cada territori envers la contractació de persones joves en clau de competències.
  • Identificar, avaluar i desenvolupar el capital competencial dels joves a fi d’afavorir l’assoliment dels seus objectius professionals.
  • Adoptar el model de gestió per competències per a realitzar processos de preselecció i selecció que interrelacionin el potencial competencial dels joves amb els plans estratègics de les empreses, promovent un encaix entre el talent de cada jove i el lloc de treball concret on millor desenvoluparà el seu
    potencial.

Els intangibles de les companyies representen un 70% del seu valor final. L’encaix competencial permet
identificar i desenvolupar el talent que necessita cada empresa en els diversos llocs de treball a fi de generar
un avantatge competitiu al mercat.

Serveis gratuïts a les empreses

Què ofereix el projecte?

  • Assessorament en la definició de perfils ocupacionals per competències.
  • Elaboració d’ofertes laborals coherents amb aquests perfils a partir de mapes ocupacionals.
  • Oferta de serveis d’assistència tècnica en processos de preselecció i selecció per competències.
  • Informes d’avaluació i seguiment dels joves inserits per tal de potenciar el seu desenvolupament professional.

Com ho ofereix?

  • A través de la definició dels llocs de feina, especialment en la concreció de les competències transversals i en l’assignació del nivell d’acompliment que requereixen. Tasca que permet avaluar l’ajust del capital competencial de les persones al perfil demandat.
  • A través de la metodologia d’Assessment Center. Mètode que utilitza varies tècniques d’avaluació per simulació a fi de registrar, comparar i avaluar comportaments i reaccions de les persones candidates en situacions equiparables a les que es produeixen en un lloc de feina concret. Es solen avaluar competències clau i transversals com ara l’adaptabilitat, les relacions interpersonals, la polivalència, la negociació, la iniciativa, etc.

Fases del projecte

  • Selecció d’empreses participants.
  • Procés d’assessorament i assistència tècnica a empreses:
    • Assessorament en la definició del perfil de lloc de treball
    • Realització de processos de pre-selecció amb joves
    • Enviament de candidats/es amb els informes d’avaluació
    • Acompanyament en els processos de selecció
    • Seguiment i tutelatge del jove posterior a la inserció
  • Avaluació de resultats.
  • Difusió dels resultats i les empreses participants.
  • Jornada de cloenda.

Per a saber-ne més
Entrevista a Marta Colomer: http://vimeo.com/38836016
Entrevista a Marta Zaragoza: http://canalreustv.xiptv.cat/empreses

Confirmació d’assistència
Fundació Servei Gironí de Pegagogia Social
Esther Salvachua – esthersalvachua@fundaciosergi.org
Tel. 972 213 050
Amb el suport de:
Aquest projecte està subvencionat pel SOC i el Fons Social Europeu, d’acord amb el Programa d’ajuts a Projectes Innovadors i Experimentals, regulat per l’Ordre EMO/312/2012
soc
dept. ocupació
fse

Notícies relacionades

Fundació SERGI contra el patriarcat i les violències masclistes
Fundació

Què fa SERGI per a l’abordatge de les violències masclistes?

A SERGI, més enllà de l’acompanyament a persones i col·lectius que es troben en situació d’exclusió  i fomentar la transformació social, treballem de manera transversal i amb perspectiva de gènere per sensibilitzar, prevenir i promoure una…

Certificació de Qualitat de la Fundació SERGI
Fundació

SERGI obté la certificació de Qualitat

La Fundació SERGI ha obtingut recentment la certificació ISO 9001, un reconeixement internacional que avala la seva excel·lència en la gestió de la qualitat. Aquesta certificació confirma que, després d’uns mesos de treball, hem implementat…