Actualitat / Notícies

Expliquem la nova llei que regula el mercat de lloguer d'habitatges

L’advocat i expert en matèria d’habitatge, Lluís Jaile, impartirà un parell de xerrades a Figueres i Lloret de Mar

La Fundació SER.GI dins les accions que porta a terme en el camp de l’habitatge proposa per la setmana vinent un parell de xerrades amb l’objectiu que la ciutadania conegui els drets que disposa en aquesta matèria. La recent aprovada Llei de Mesures de Flexibilització i Foment del Mercat del Lloguer d’Immobles modifica substancialment la LAU (Llei d’Arrendaments Urbans) i provoca que s’escurci el temps mínim del contracte, afegeix nous motius per interrompre’l, agilitza els desnonaments per impagament, fomenta el lloguer per als grans propietaris, no s’equipara amb les polítiques de lloguer d’altres països del nostre entorn…

Per poder explicar les conseqüències que té la nova llei sobre els afectats, la Fundació SER.GI organitza dues xerrades amb l’advocat Lluís Jaile, professor de Dret Públic de la UdG i expert en matèria d’habitatge.

La primera serà a Figueres el proper dimarts 9 de juliol a les 18 hores a la Biblioteca Fages de Climent situada a la Plaça del Sol. La segona es portarà a terme a Lloret de Mar el proper dijous 11 de juliol a les 18:30 a la Biblioteca Municipal situada a la Plaça Mossèn Pere Torrent.

El projecte Habitem Tots!
Aquestes xerrades les organitza la Fundació SER.GI dins el projecte “Habitem Tots! Accions per al manteniment de l’Habitatge” que rep el finançament de la Fundació La Marató de TV3 i la col·laboració dels ajuntament de Figueres i Lloret de Mar.

El projecte té com a finalitat garantir el dret a l’habitatge a aquelles persones i famílies que es troben en risc de perdre’l, oferint-los un acompanyament que faciliti processos d’apoderament i autonomia que, com a conseqüència, evitin les situacions d’exclusió social generades pels desnonaments i/o les execucions hipotecàries.

Es tracta de facilitar la informació, l’orientació i l’assessorament adequats per tal que les persones i famílies ateses puguin resoldre favorablement les seves dificultats en relació a l’habitatge. Es pretén afavorir la comunicació i la negociació amb els propietaris (en casos de lloguers) i amb les entitats financeres (en les hipoteques) per tal de trobar solucions que no suposin la pèrdua de l’habitatge i possibilitar un habitatge alternatiu assequible per a aquelles persones que no puguin conservar el seu habitatge actual (lloguer en règim de masoveria urbana, habitatge d’inclusió, habitatge de Borsa de Mediació…)

Projecte finançat per:

Notícies relacionades

Certificació de Qualitat de la Fundació SERGI
Fundació

SERGI obté la certificació de Qualitat

La Fundació SERGI ha obtingut recentment la certificació ISO 9001, un reconeixement internacional que avala la seva excel·lència en la gestió de la qualitat. Aquesta certificació confirma que, després d’uns mesos de treball, hem implementat…

Memòria 2023 Fundació SERGI
Fundació

Memòria 2023 – el nostre compromís

El darrer any hem atès a 13.604 persones, impulsat 33 projectes socials repartits en 42 poblacions de les comarques gironines, i hem fet seguiment de 919 habitatges que acullen persones i famílies en risc d’exclusió….