Actualitat / Notícies

El darrer diàleg del cicle “Siner[GI]es. Identitat, Diversitat i Inclusió” tractarà sobre el mercat laboral i les històries de la migració

El diàleg tindrà lloc aquest dijous 10 de novembre a les 19 h a l’aula A de la Casa de Cultura

La Fundació SER.GI organitza aquest dijous un nou diàleg del cicle Siner[GI]es, titulat “Mercat laboral. Històries de la migració”.

El diàleg estarà protagonitzat per Mònica Caldas, cap del programa d’Immigració de Càritas Diocesana de Girona, i Yasser Saadouane, delegat sindical CCOO i responsable sindical d’Immigració, Solidaritat, i Cooperació. El debat tindrà lloc aquest dijous a l’Aula A de la Casa de la Cultura a les 19 h.

El diàleg estarà moderat per Pere Cortada, coordinador territorial de Girona de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, i es dialogarà sobre quina és la realitat de la població immigrada en tant a drets laborals, socials, civils i polítics. S’exposaran les formes de discriminació que trobem en el mercat laboral i les formes d’exclusió, i es dialogarà sobre les accions i propostes que es poden realitzar per poder revertir aquesta situació.

Mònica Caldas
Nascuda a Lima va arribar a Catalunya al 2002. Llicenciada en Dret per la Universitat Catòlica del Perú, títol que va homologar quan va arribar. Es Màster en Migracions Internacionals i Estrangeria per la Universitat Europea de Madrid i expert Jurídic sobre Migracions Internacionals, estrangeria i persones en moviment transnacional. També ha realitzar estudis de postgrau en Cooperació i Desenvolupament a la Universitat de Girona i en Sistemes de Monitoratge i Avaluació de Projectes socials per la Universitat del Pacifico. Actualment és cap de Programa d’Immigració de Càritas Diocesana de Girona, entitat en la que treballa com a jurista des del 2003. Anteriorment ha treballat com advocada i ha exercit la docència a la Facultat de Dret de la Universitat Catòlica del Perú. Al Perú ha col·laborat a l’àmbit social en atenció i assessoria a víctimes de violència de gènere i a menors en situació de risc i víctimes de violència familiar.

Yasser Saadouane
Nascut a Xauen (Marroc) 1979, va arribar a Catalunya al 2001, ara és Gironí d’adopció. Ha treballat a la Hosteleria des d’auxiliar de cuina fins a cuiner. I des de fa un any compte amb el certificat europeu de cuina per l’escola d’Hostaleria de Girona. Ha cursat estudis en mediació intercultural i és màster en desenvolupament humà sostenible per la càtedra de la Unesco i la UdG. Des de la seva arribada ha participat a varies associacions per a la integració, codensevolupament com CODENAF i ECCIT, des del voluntariat i la militància critica i constructiva a la vegada. Des del 2007 es afiliat a CCOO per defensar els seus drets laborals a la empresa de càtering escolar on treballa actualment.

Properes activitats del cicle “Siner[GI]es. Identitat, Diversitat i Inclusió”

Cinefòrum: “Samba”
Dijous 17 de novembre a les 19h
Aula A de la Casa de la Cultura. Girona
Cinèforum: “Samba”, una pel·lícula d’Eric Toledano i Olivier Nakache. Dinamitza: Carles Solà

Notícies relacionades

Fundació SERGI contra el patriarcat i les violències masclistes
Fundació

Què fa SERGI per a l’abordatge de les violències masclistes?

A SERGI, més enllà de l’acompanyament a persones i col·lectius que es troben en situació d’exclusió  i fomentar la transformació social, treballem de manera transversal i amb perspectiva de gènere per sensibilitzar, prevenir i promoure una…

Certificació de Qualitat de la Fundació SERGI
Fundació

SERGI obté la certificació de Qualitat

La Fundació SERGI ha obtingut recentment la certificació ISO 9001, un reconeixement internacional que avala la seva excel·lència en la gestió de la qualitat. Aquesta certificació confirma que, després d’uns mesos de treball, hem implementat…