Actualitat / Notícies

El cicle “Siner[GI]es. Identitat, Diversitat i Inclusió” organitza un nou diàleg per parlar de les migracions en femení

Stella Mondragón, doctora en pediatria, i la Khaoula Echaouech, graduada en Geografia parlaran del rol de la dona en el procés migratori

El diàleg tindrà lloc demà dijous 3 de novembre a les 19 h a l’aula A de la Casa de Cultura

La Fundació SER.GI organitza aquest dijous un nou diàleg del cicle Siner[GI]es, titolat “Les migracions en femení” on Stella Mondragón, doctora en pediatria, i Khaoula Echaouech, graduada en Geografia, ordenació del territori i gestió del Medi Ambient, parlaran tant del rol de la dona, com del procés migratori, la mirada de l’altre, el procés de dol, etc.

Totes dues són actives i formen part d’iniciatives socials als seus municipis, Stella a Girona-Salt i Khaoula a la Bisbal.

El diàleg serà moderat per l’Adama Boiro, tècnica de ciutadania de la Fundació Ser.gi i presidenta de l’Associació Jokkereendam.

La Stella Mondragón es nascuda a Colòmbia, va marxar del seu país fa 17 anys, inicialment per motius laboral i posteriorment per una recerca d’espais i oportunitats de les seves filles. Viu a Girona fa 11 anys.

Durant la seva formació universitària en medicina va realitzar treballs comunitaris a barris i àrees rurals de Colòmbia. A més del Grup d’Investigació en Salut Comunitària que pretenia apropar als estudiants de l’àrea de salut a la comunitat, conèixer les seves necessitats i generar processos d’apoderament i solucions de problemes. Com a metgessa a exercit en àrees rurals i de conflicte a Colòmbia durant un any. Durant 5 anys ha treballat com a pediatra en el Programa de Salut Escolar, d’atenció primària i epidemiologia al Servei de Salut Pública d’Aruba (Antilla Holandesa). Després va venir a Catalunya on ha exercit com a pediatra primer a Palamós i des de fa 9 anys a l’Hospital Santa Caterina de Salt. A l’any 2015 va fer una estada de 3 mesos a Sierra Leona com a membre de la ONG Emergency a l’Hospital Pediàtric i Quirúrgic en Goderich-Freetown. Com a estudiant universitària va ser activista essent secretaria de l’Associació Nacional d’Intern i Residents de Medellín (Colòmbia). Un cop aquí ha participat en el Col·lectiu Maloka de Colòmbia a Barcelona. Ara es membre actiu de l’Agenda Latinoamericana Mundial i de l’Espai Antiracista de Salt. També es voluntària del Servei d’Intervenció Educativa de Càritas.

La Khaoula Echaouech va néixer al Marroc i va arribar a Catalunya amb 9 anys. Actualment viu a La Bisbal. Es Graduada en Geografia, ordenació del Territori i Gestió del Medi Ambient per la Universitat de Girona. Des de sempre ha participat en iniciatives socials. Ha estat voluntària a Càritas ajudant a alumnes de primària a realitzar les tasques escolars i mentora en el Projecte Rossinyol de la Universitat de Girona. Participa activament en l’associació de veïnes i veïns del barri del Convent de la Bisbal, on treballen entre altres temes la cohesió social, la diversitat i la convivència. Actualment esta treballant per fer unes jornades de conscienciació del veïnat per mantenir el barri net.

El cicle “Siner[GI]es. Identitat, Diversitat i Inclusió” va arrancar el dijous 13 d’octubre amb la intervenció de Dolors Bassa, consellera de Treball, Serveis Socials i Famílies i se n’han fet dues sessions, la primera el diàleg “Construint identitats” amb Saïd el Kadaoui i Mostafà Shaimi, i la segona “Refugiats d’ara, d’abans i de sempre” amb Boban Minic i Mohamad Bitari.
Properes activitats del cicle “Siner[GI]es. Identitat, Diversitat i Inclusió”

Diàleg: Mercat laboral – Històries de la migració
Dijous 10 de novembre a les 19h
Aula A de la Casa de Cultura. Girona
Debat amb Mònica Caldas i Yasser Saadouane. Modera: Pere Cortada

Cinefòrum: “Samba”
Dijous 17 de novembre a les 19h
Aula A de la Casa de la Cultura. Girona
Cinèforum: “Samba”, una pel·lícula d’Eric Toledano i Olivier Nakache. Dinamitza: Carles Solà

Notícies relacionades

Fundació SERGI contra el patriarcat i les violències masclistes
Fundació

Què fa SERGI per a l’abordatge de les violències masclistes?

A SERGI, més enllà de l’acompanyament a persones i col·lectius que es troben en situació d’exclusió  i fomentar la transformació social, treballem de manera transversal i amb perspectiva de gènere per sensibilitzar, prevenir i promoure una…

Certificació de Qualitat de la Fundació SERGI
Fundació

SERGI obté la certificació de Qualitat

La Fundació SERGI ha obtingut recentment la certificació ISO 9001, un reconeixement internacional que avala la seva excel·lència en la gestió de la qualitat. Aquesta certificació confirma que, després d’uns mesos de treball, hem implementat…