Sexualitat i agressivitat són components de la naturalesa humana, estan presents en totes les persones i en tots els vincles interpersonals. Tenen una dimensió biològica així com una de psicològica i una altra de social. Els vincles que els infants estableixin i les vivències que experimentin en el si de la família -o de qui faci la funció- aniran conformant, constituint, i modelant la sexualitat i l’agressivitat a nivell psicològic, i posaran els fonaments de la seva socialització.
Treballar a nivell socioeducatiu i assistèncial amb joves implica haver d’afrontar i manegar situacions, fenòmens i circumstàncies marcades per la sexualitat i l’agressivitat. Aquests components estaran relacionats i afectaran les problemàtiques que presentin els joves, en la conflictivitat que tinguin, en les crisis que travessin.
La funció del professional es desenvolupa en un context vincular, en la relació amb el jove, i bona part de la feina es centra en les vinculacions del jove amb la família, els companys, el món laboral, la societat. Establir el vincle i donar-li unes determinades característiques d’acord amb els objectius proposats és una part important de la feina a fer. Això posarà per moments a prova la propia sexualitat i l’agressivitat del professional, despertant afectes i efectes, dubtes i interrogants que incidiran sobre la seva funció i les intervencions a fer.
Per a més informació: https://www.fundaciosergi.org/programes/formacio/formacio-permanent-curs-2010-2011/sexualitat_agressivitat/