Actualitat / Notícies

El Consell de Cohesió i Serveis Socials de l’Ajuntament de Girona es consolida com espai de participació i debat entorn a la cohesió i la inclusió social a Girona

La darrera sessió plenària del Consell de Cohesió i Serveis Socials va comptar amb la participació de les entitats que en formen part, com la Fundació SER.GI, i va proposar l’obertura d’un procés de definició participada dels objectius i del Pla de Treball pels propers quatre anys. 

Els representats de l’Ajuntament de Girona als tres grups de treball que conformen el Consell, -Atur, Pobresa Infantil i exclusió i Salut-, van exposar els resultats dels projectes que realitzen respectivament. Des del grup de treball Atur que treballa en el disseny, la coordinació, el seguiment i l’avaluació del programa ocupacional Girona Actua del Servei Municipal d’Ocupació (SMO) de l’Ajuntament de Girona, Eva Fortià, directora del Servei Municipal d’Ocupació, va explicar que s’han modificat les bases del programa per prioritzar la inserció de persones majors de 45 anys i s’està col·laborant més amb la societat i el món econòmic amb el combat contra l’atur com a prioritat. El Consell també ha plantejat com a nova línia de treball, per aquest grup d’estudi, la recent aprovació del Reglament del Servei Municipal d’Ocupació que estableix l’ocupació com a dret essencial i permet la contractació i la realització del programa directament des de l’SMO.

D’altra banda, Marc Geronès, tècnic de l’Àrea d’Igualtat i Drets Socials, des del grup de treball Pobresa i Exclusió Social que promou mesures per millorar la cobertura de les necessitats bàsiques dels infants en situació de pobresa, ha explicat la col·laboració que s’està duent a terme amb la Unitat Municipal d’Anàlisi Territorial (UMAT) per la creació dels indicadors que composaran l’enquesta del Mapa Socioeconòmic que s’està realitzant des d’aquesta àrea del consistori. Des del darrer grup de treball, Crisi i Salut, que treballa per afavorir i enfortir la salut emocional de persones afectades per als processos vinculats amb la crisi, Geronès ha detallat el treball que s’està realitzant a través del Projecte Ámbar, que apodera persones en situacions continuades de crisi o risc d’exclusió social. Es tracta d’un projecte dissenyat des de la base pel conjunt d’entitats socials que formen aquest grup i finançat fins a finals d’aquest any pel programa Salut i Crisi, de Dipsalut.

Notícies relacionades

Fundació SERGI contra el patriarcat i les violències masclistes
Fundació

Què fa SERGI per a l’abordatge de les violències masclistes?

A SERGI, més enllà de l’acompanyament a persones i col·lectius que es troben en situació d’exclusió  i fomentar la transformació social, treballem de manera transversal i amb perspectiva de gènere per sensibilitzar, prevenir i promoure una…

Certificació de Qualitat de la Fundació SERGI
Fundació

SERGI obté la certificació de Qualitat

La Fundació SERGI ha obtingut recentment la certificació ISO 9001, un reconeixement internacional que avala la seva excel·lència en la gestió de la qualitat. Aquesta certificació confirma que, després d’uns mesos de treball, hem implementat…