La Fundació SER.GI ha viatjat a Bogotà de l’1 al 5 de desembre conjuntament amb dotze entitats més del tercer sector i de l’economia social i cooperativa. La missió estava organitzada per ACCIÓ, l’agència per la competitivitat de l’empresa de la Generalitat.
Aquesta missió a Colòmbia s’emmarca en la primera estratègia específica per l’impuls de la internacionalització de les entitats del tercer sector i de l’economia social i cooperativa que la Generalitat va presentar el passat mes de maig en col·laboració amb la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya. Entre d’altres instruments de suport a la internacionalització, aquest pla posa a l’abast de les organitzacions del sector la xarxa d’oficines exteriors del Govern català per tal que enforteixin les seves activitats empresarials com a mitjà per assolir els seus objectius socials.
Durant una setmana, les entitats han participat en reunions amb agents públics tant nacionals colombians com d’organismes internacionals, institucions privades, i potencials socis amb els quals puguin desenvolupar projectes conjuntament. També han visitat projectes emblemàtics de cooperació internacional en àmbits del tercer sector social, i han participat en un seminari d’introducció d’aspectes jurídics per actuar legalment a Colòmbia.
A més de la Fundació SER.GI, les entitats que han participaran a la missió han estat la Fundació AMPANS, la Fundació Ramon Noguera, la Plataforma Educativa, el grup Asproseat, Encís, Fundació Èxit, Insercoop, Intress, Fundació Pere Tarrés, Suara Serveis, Eduvic, i Salut i Comunitat.
El pla d’impuls internacional a les entitats del tercer sector durant el 2014
Des que el maig passat la Generalitat va presentar del pla d’impuls a les entitats del tercer sector i de l’economia social i cooperativa, ACCIÓ ha organitzat diverses activitats destinades exclusivament a promoure la internacionalització d’aquest sector: cursos d’iniciació a la internacionalització, un programa pilot de promoció de les exportacions, assessorament individualitzat en revisió del model de negoci, i seminaris sobre finançament europeu culminats amb una missió a Brussel·les en la qual van participar 11 entitats, entre d’altres. Les accions han arribat a més d’un centenar d’entitats del tercer sector social i de l’economia social i cooperativa catalana. La resposta positiva d’aquestes organitzacions donarà continuïtat al pla durant el 2015.