I un any més, torna a ser 8 de març…
Un dia en que se succeeixen actes, parlaments, activitats variades; llaços liles per tot arreu… Està molt bé. És un dia per ser-hi, per visibilitzar que la lluita feminista continua perquè queden molts reptes a aconseguir. Perquè malauradament la pobresa continua tenint nom de dona; perquè encara hi ha violències sexuals, físiques i simbòliques que ens mantenen en una situació de vulnerabilitat respecte al privilegi de l’home blanc, cis, heterosexual, neurotípic i amb normativitat funcional en el que es basa una societat en la que és imperatiu que hi hagi una transformació profunda.
Tot i això, tot i la necessitat de tenir presència en aquest dia, el 8 de març és una data circumstancial que perd tot el sentit si no fem real el lema que reitera, any rere any, que cada dia és 8 de març; que cada dia és un dia per ser-hi; que cada dia és un dia per visibilitzar les vulneracions de les que parlàvem; que cada dia compta per fer possible la transformació d’una estructura social injusta per la gran majoria de nosaltres.
Des de la Fundació SERGI això ho tenim claríssim. El 8 de març hi som, i la resta de dies també.
A continuació compartim amb vosaltres algunes imatges de les activitats que recentment hem realitzat des de l’àrea de Participació i Ciutadania, com la inauguració de l’exposició de fotos “Art i dones juntes contra les violències” que es podrà veure a la biblioteca de Lloret de Mar fins al 28 de març; algunes formacions realitzades, espais de cura col·lectives, el grup de dones Vilamaculum i les caminades de dones de Sant Pere Pescador. També algunes imatges del cicle de tallers de dansa “Al teu ritme”, que hem estat fent cada divendres des del 2 de febrer i que just avui divendres 8 de març en farem el tancament; i afegim alguna altra foto de la xerrada sobre mutilació genital femenina, que va reunir a 45 dones el passat 7 de febrer a Lloret de Mar per parlar sobre els matrimonis forçats.
Voldríem aprofitar l’espai que ens dona una data com aquesta per manifestar, des de la perspectiva del feminisme antimilitarista i en clau de defensa dels drets humans, que ens posicionem en contra de les polítiques colonials contra els pobles, i per això avui utilitzem l’altaveu que ens dona el 8M per dir que exigim l’alto el foc a Gaza i manifestem que el nostre cor està amb Palestina.