Actualitat / Notícies

La vida en joc

Visitem al Museu del Joguet de Catalunya a Figueres amb el grup de dones que participen en els projectes de dones migrades i gènere que portem a terme a Figueres i a l’Alt Empordà.

Després de veure els principals jocs exposats, vam centrar l’atenció en el joc “Nannido, la vida en joc”, una versió del tradicional joc de l’oca, que proposa posar-se en la pell de les persones migrades, recorrent les caselles que simbolitzen els entrebancs i les dificultats que encaren durant el procés de migració, però també les oportunitats que ofereix. L’objectiu del joc és posar en valor tots els orígens i apropar les diverses cultures, sensibilitzar i fomentar els valors que reforcen la convivència i milloren la societat. Nannido vol dir “persona que migra” en fula, llengua que es parla a diversos països del continent africà.

El joc és una iniciativa de l’associació “Amunt i Crits!“ en col·laboració amb el Museu del Joguet de Catalunya, l’Associació de les Nacions Unides a Espanya i l’Ajuntament de Figueres. Amunt i Crits està formada per un grup dones referents comunitàries, que fa de pont i facilita l’acollida de les persones migrades a l’Alt Empordà i a les comarques gironines i en que, a través de la nostra tècnica al territori, també en formem part.

El joc es pot sol·licitar com activitat al Museu del Joguet a Figueres i està especialment indicat per a centres educatius.
Més info: https://www.mjc.cat/agenda/nannido-la-vida-en-joc-taller-escolar/

Notícies relacionades

Formació de cures a Torroella de Montgrí
Participació i Ciutadania

Formació de Cures a Torroella de Montgrí

Aquesta primavera hem iniciat una formació per a dones que fan treball de cures i de la llar a Torroella de Montgrí.  Aquesta formació dona continuïtat a tot un seguit d’accions que s’estan portant a…

8M-2024 dones fundació SERGI
Participació i Ciutadania

El 8 de març hi som, i la resta de dies també

I un any més, torna a ser 8 de març… Un dia en que se succeeixen actes, parlaments, activitats variades; llaços liles per tot arreu… Està molt bé. És un dia per ser-hi, per visibilitzar…