El passat 16 i 22 de Setembre vam realitzar dues sessions al claustre de l’Escola Dr. Sobrequés de Bescanó format per 35 mestres sobre: “Com acompanyo, com m’acompanyo en el conflicte? Estratègies per millorar l’actitud i la gestió davant dels conflictes a l’aula i fomentar la convivència i un clima cohesionador i positiu”
Des d’una mirada humanista i vivencial vam oferir propostes per treballar des de l’àmbit personal i grupal aspectes relacionats amb la gestió de conflictes i cohesió grupal. Convidant-los a posar el focus en un mateix primer, per poder-ho oferir al dia a dia de l’aula després.
Inspirats amb en Paco Cascón (professor en la llicenciatura de Cultura i Pau), i el seu concepte de Provenció: fet educatiu de proveir tota la comunitat educativa (alumnes professorat, personal, docent, famílies,…) de tot un conjunt d’habilitats, eines, estratègies,… que permetin abordar positivament els conflictes quan tot just estan començant, sense esperar a la fase de la crisi; i la Pepa Horno (psicòloga i consultora en infància, afectivitat i protecció, la qual vam tenir el privilegi de conèixer en una formació que ens va donar a les treballadores de SER.GI), i la seva mirada amorosa:
“El millor regal que podem fer a les persones que acompanyem és invertir en nosaltres mateixos”.
I es basa en tres punts segons ella imprescindibles a tenir en compte a l’hora d’acompanyar:
- el treball personal
- el cuidar-se un mateix
- la xarxa de recolzament
Molt agraïdes per la confiança i entrega de l’equip de mestres de l’escola de Bescanó!
El projecte Diversitat i Convivència pretén conèixer el grau i qualitat de relació i cohesió entre l’alumnat d’un grup-classe, per tal d’oferir-li eines que els siguin útils i significatives per treballar la convivència a partir del debat, la crítica constructiva i la participació. Al mateix temps proporciona assessorament i formació a professorat en estratègies i recursos per a l’acció tutorial a l’hora d’abordar aquest contingut.