Actualitat / Notícies

Formació en geriatria per a grup de dones a Lloret

El Pla de Ciutadania de Lloret de Mar, amb la col·laboració del Consorci de Salut del Maresme i la Selva, aposta per la professionalització de les persones cuidadores.

Des del Pla de Ciutadania de Lloret de Mar, gestionat per la Fundació Ser.Gi i situat als Serveis Especialitzats d’Atenció Social de Benestar i Família de l’Ajuntament de Lloret de Mar, es porten a terme diferents projectes que tenen per objectiu la millora d’igualtat d’oportunitats de totes les persones.

En aquest sentit, l’estiu del 2021 es va activar un projecte relacionat amb la cura i el treball domèstic per poder donar resposta a les necessitats de les persones que treballen en aquest sector. Es tracta d’un sector altament feminitzat i amb unes condicions de treball, sovint, molt precàries i poc regulades, ja que és un dels sectors d’ocupació amb un índex més alt d’economia submergida.

A través del projecte sobre el treball reproductiu s’atén a les dones de manera individual, es fa sensibilització cap a les famílies que tenen una persona cuidadora a casa per afavorir-ne la contractació i es dinamitza un grup de suport per a les dones cuidadores, que té per nom Sinergia.

Les principals demandes de les dones acompanyades han estat la regularització administrativa de la seva situació al territori espanyol i la professionalització de la seva activitat laboral, que es procura a través d’activitats formatives.

Així doncs, gràcies a la col·laboració del Consorci de Salut del Maresme i La Selva, una infermera comunitària i una infermera d’atenció domiciliària han realitzat una formació en geriatria per al grup de dones cuidadores. Es tracta d’una formació molt adaptada a la pràctica diària de les treballadores amb la finalitat d’augmentar els seus coneixements i millorar-ne l’ocupabilitat. La formació va constar de 4 càpsules relacionades amb els síndromes geriàtrics, la mobilització postural, la higiene, la farmacologia, l’alimentació, entre altres. La formació es va iniciar el passat 7 de juliol i va finalitzar l’11 d’agost.

Notícies relacionades

Formació de cures a Torroella de Montgrí
Participació i Ciutadania

Formació de Cures a Torroella de Montgrí

Aquesta primavera hem iniciat una formació per a dones que fan treball de cures i de la llar a Torroella de Montgrí.  Aquesta formació dona continuïtat a tot un seguit d’accions que s’estan portant a…

8M-2024 dones fundació SERGI
Participació i Ciutadania

El 8 de març hi som, i la resta de dies també

I un any més, torna a ser 8 de març… Un dia en que se succeeixen actes, parlaments, activitats variades; llaços liles per tot arreu… Està molt bé. És un dia per ser-hi, per visibilitzar…