El passat 10 de febrer es va presentar el Calendari Interreligiós 2022 de Lloret de Mar, que va comptar amb una seixantena d’assistents membres de les diferents entitats religioses. Lloret compta actualment amb nou centres de culte de diferents confessions.
El Calendari és una iniciativa de la Taula de Diàleg Interreligiós de Lloret, en la que participen representants de la Parròquia de Lloret, de l’Església Evangèlica Pentecostal de Filadèlfia, de l’Associació Cultural de la Índia de Lloret de Mar, de la Comunitat islàmica Mesjid Abubacar, de la Comunitat islàmica Essouna, Comunitat Islàmica Jóvenes de Lloret de Mar i de l’Associació religiosa Shiri Guru Nanak Dev Ji Singh Sabha. Aquesta Taula és dinamitzada pel Pla Local de Ciutadania de l’Ajuntament, gestionat per la Fundació SER.GI, i que forma part dels projectes de Serveis Socials Especialitzats de la Secció de Benestar i Família.
Les tradicions religioses es regeixen per un calendari propi de festes, i aquest Calendari Interreligiós de Lloret recull les festivitats de diferents religions presents al nostre municipi; en concret de l’església catòlica, l’evangèlica i l’ortodoxa, de l’hinduisme, l’islam i el sikhisme. La regidora de Benestar i Família, Arantxa Jiménez, explica que “Aquest recull neix de l’interès de les persones participants a la Taula de Diàleg, per saber les festivitats de les altres tradicions, i d’aquesta manera reconèixer l’altre, felicitant-los en les principals celebracions al llarg de l’any”. I ha remarcat que “amb aquesta presentació donem visibilitat a la iniciativa, fem més ampli el coneixement de la diversitats de religions que conviuen al municipi i de la bona convivència entre les persones”.
Durant la presentació d’aquesta setena edició del Calendari Interreligiós també s’ha tingut un record per Toni Salazar i en Deepak Dhawan, víctimes de la Covid19 i que eren uns importants referents d’aquesta Taula del Diàleg.