El passat 13 de desembre es va presentar un nou informe INSOSCAT que elabora la Federació d’Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS). En aquest número, l’anàlisis posa el focus en el context de pandèmia de covid-19 i, específicament, en les seves conseqüències i seqüeles socials.
L’IMPACTE SOCIAL DE LA PANDÈMIA A CATALUNYA: SOBREVIU L’ECONOMIA, PATEIX LA CIUTADANIA.
- La covid-19 fa repuntar els índexs de pobresa a Catalunya
- La pandèmia ha tornat a castigar amb especial cruesa els col·lectius més vulnerables -dones, persones migrades, joves i amb baix nivell formatiu- i que la intersecció d’aquestes condicions genera situacions encara més complexes
- La incapacitat del model de protecció social català per traduir la recuperació de la crisi de 2008 en millores en els nivells de pobresa fa evident la necessitat de transformacions estructurals
Les dades a Catalunya són preocupants. Una quarta part de la població es troba en risc de pobresa o exclusió. És evident que més enllà de les mesures de contenció, cal prevenció, transformar estructures i contextos i més inversió en serveis socials.
Lluís Puigdemont, director de la Fundació, ha participat conjuntament amb altres professionals d’entitats federades a ECAS, en el focus grup, que un any més s’ha consultat per completar l’informe amb dades i aportacions qualitatives des de la primera línia d’atenció a les persones vulnerables.
L’INSOCAT, recull d’Indicadors socials a Catalunya en relació al context estatal i europeu, és un Informe per a la millora de l’acció social que ECAS publica aproximadament 2 cops l’any des de l’abril del 2012.
Podeu llegir l’informe complert en format PDF aquí:
Nota de premsa:
https://acciosocial.org/la-pobresa-es-cronifica-i-saguditza-malgrat-les-xifres-economiques-sobreviuen-la-pandemia/