Actualitat / Notícies

Iniciem els tallers “Diversitat i convivència” a les aules

Durant aquest mes hem iniciat els primers tallers “Diversitat i convivència” del curs 2021-22 amb 15 grups on treballarem temes relacionats amb la convivència a l’aula, de forma conjunta i analitzada amb el professorat tutor.

Concretament, a l’octubre comencem el taller amb 5 grups de 2n d’ESO de l’Institut Santa Eugènia de Girona i al novembre amb 6 grups de 1er d’ESO de l’Ins. Montilivi, també de Girona i amb 4 grups de 1er d’ESO de l’Ins. Vilablareix.

El projecte pretén conèixer el grau i qualitat de relació i cohesió entre l’alumnat d’un grup-classe, per tal d’oferir-li eines que els siguin útils i significatives per treballar la convivència a partir del debat, la crítica constructiva i la participació. Es realitzen 6 sessions amb el grup classe i el tutor/a i 3 reunions individualitzades amb el tutor/a o equip docent per comentar estratègies i recursos per a l’acció tutorial a l’hora d’abordar aquest contingut.

Aprendre a conviure i relacionar-se amb iguals és un objectiu del sistema educatiu. A la vegada el clima d’aula i el grau de cohesió grupal, formaran el marc que pot facilitar o dificultar els aprenentatges i les vivències de noies i nois.

Si formeu part de la comunitat educativa i creieu que aquest taller pot ser d’interès pel vostre centre, feu un cop d’ull a la informació adjunta o poseu-vos en contacte amb nosaltres per fer-vos una proposta a mida a les vostres necessitats i demandes.

Notícies relacionades

Repensem l'escola 2024
Educació

Eco feminisme i educació per repensar el present i el futur

El passat dissabte dia 24 de febrer va tenir lloc el 9è Repensem l’Escola dedicat a l’ECOFEMINISME i EDUCACIÓ, organitzat pel Moviment de Renovació Pedagògica de Girona amb el suport de la Fundació SERGI. La…