Actualitat / Notícies

Projecte ReGrupArt a Girona

Aquest mes d’abril hem iniciat el projecte ReGrupArt, un servei d’intervenció socioeducativa individual i grupal amb adolescents de 12 a 16 anys que han estat reagrupats amb els seus familiars després d’un procés migratori i que tenen dificultats d’adaptació al medi familiar, social i escolar.  

La finalitat del servei és acompanyar en processos d’integració i readaptació familiar, social i cultural dels i les joves que han fet un procés migratori a través d’un reagrupament familiar tardà. 

El projecte Reagrupart està impulsat per la Secció d’Atenció Primària de la regidoria de Drets Socials i Cooperació de l’Ajuntament de Girona que s’adreça a adolescents i joves que han arribat a la ciutat de Girona a través d’un procés de reagrupament familiar. Des de Fundació SER.GI en portarem la gestió i el desenvolupament durant els propers 2 anys. 

Es tracta d’una acció que ja havíem portat a terme durant l’any 2018 i que va donar resultats molt positius. La participació dels joves en aquest projecte trenca amb dinàmiques d’aïllament, com estar tancats a casa totes les tardes, i dóna la oportunitat de millorar les relacions amb els seus familiars i establir vincles amb el nou entorn i amb altres persones. 

Notícies relacionades

Repensem l'escola 2024
Educació

Eco feminisme i educació per repensar el present i el futur

El passat dissabte dia 24 de febrer va tenir lloc el 9è Repensem l’Escola dedicat a l’ECOFEMINISME i EDUCACIÓ, organitzat pel Moviment de Renovació Pedagògica de Girona amb el suport de la Fundació SERGI. La…