Actualitat / Notícies

Tanquem la campanya “SOS lloguers i subministres” amb un total de 14.618€

La Fundació SER.GI ha destinat 14.618€ a la campanya solidària. A través de donatius de particulars i recursos propis s’ha aconseguit pal·liar la situació d’emergència de 33 famílies ateses per la Fundació que es trobaven en dificultats per pagar el lloguer de l’habitatge o fer front a despeses d’aigua, llum i gas.

El desembre passat vam iniciar la campanya “SOS lloguers i subministres” que ha consistit en la recollida de fons i sensibilització sobre la problemàtica de l’habitatge, especialment arran de l’actual pandèmia. La campanya s’ha prolongat fins a febrer d’enguany i s’han recollit prop de 15 mil euros, que han servit per ajudar a 33 famílies, prioritzant aquelles persones més afectades d’entre les que la Fundació ja està acompanyant a diferents programes al territori gironí.

Dels 14.618,00€ que s’han aconseguit en total, 877,00€ s’han destinat a despeses de subministres. D’aquesta manera 3 famílies han pogut pagar l’aigua durant uns mesos i 3 famílies més han pogut escalfar la seva llar els mesos de fred. La resta, 13.741,00€ s’han destinat a pagaments de lloguer en situacions de morositat. Concretament 15 famílies han pogut pagar part del lloguer i 12 famílies més han evitat el desnonament de casa seva.

La pèrdua de llocs de treball o d’ingressos arran de l’actual pandèmia del COVID ha generat encara més dificultats per a moltes famílies per fer front a les despeses d’habitatge i als subministraments com l’aigua, la llum i el gas. Durant els tres mesos que ha durat la campanya s’ha volgut ajudar i conscienciar a la població en general sobre el fet de trobar-se en moltes ocasions davant la pèrdua d’habitatge o amb greus problemes per a subsistir.

Moltes gràcies!

Des de la Fundació SER.GI volem agrair a totes les persones que heu col·laborat en la campanya. Sense la vostra ajuda no hagués sigut possible. #AmbTUpodemferMÉS

Malgrat que la campanya s’ha acabat, no descartem una possible represa de la campanya, si la situació de l’epidèmia i de crisi econòmica i social ho requereix. Mentrestant, no ens cansarem de reclamar millores en les polítiques que ajudin a resoldre el problema de l’habitatge. No només la crisi econòmica derivada de la pandèmia del coronavirus aboca a moltes famílies a la morositat. També hi afecten unes polítiques insuficients i els requisits i retards en les ajudes de les administracions.

……

Notícies relacionades

Habitatge social

Nou Servei d’habitatge a Platja d’Aro

Iniciem un nou servei a Platja d’Aro per acompanyar famílies en risc de pèrdua d’habitatge L’Ajuntament de Platja d’Aro ens ha encarregat la posada en marxa d’un nou servei d’acompanyament per a les famílies que…