Actualitat / Notícies

Ona per a la dona

La platja de Lloret ha estat l’escenari de l’acció artística i reivindicativa Ona per a la Dona, una perfomance estrenada el 8 de març, dins els actes de celebració i reivindicació del Dia internacional de les Dones a Lloret de Mar.

Es tracta d’un curtmetratge que forma part del Pla Local d’Acció i ciutadania (PLAC) que dinamitzem amb l’Ajuntament de Lloret de Mar i en el que han col·laborat Càritas i les associacions L’Aurora i Yaharinkako. Hi han pres part una cinquantena de dones.

“No hi ha un dia millor que el 8M per reivindicar els nostres drets com a dones diverses que som: dret a l’educació, habitatge, feina, no-violència, dret a tenir drets i poder gaudir del nostre poble i la seva platja.”

L’actuació ha estat protagonitzada per Dones Diverses de Lloret de Mar, un col·lectiu de dones de diferents orígens i cultures, decidides a transformar les seves realitats i teixir camins de lluita juntes. Després de reunir-se i escollir la temàtica i tipus d’acció que es volia fer durant els actes del 8M, es va decidir realitzar-ho a la platja com a millor manera d’expressar la seva identificació amb el poble.

És el primer cop que el PLAC impulsa una activitat d’aquest tipus per commemorar el 8M i l’experiència ha estat molt positiva.

VEURE VÍDEO: https://youtu.be/x_sF3K5wJkc

Notícies relacionades

Formació de cures a Torroella de Montgrí
Participació i Ciutadania

Formació de Cures a Torroella de Montgrí

Aquesta primavera hem iniciat una formació per a dones que fan treball de cures i de la llar a Torroella de Montgrí.  Aquesta formació dona continuïtat a tot un seguit d’accions que s’estan portant a…

8M-2024 dones fundació SERGI
Participació i Ciutadania

El 8 de març hi som, i la resta de dies també

I un any més, torna a ser 8 de març… Un dia en que se succeeixen actes, parlaments, activitats variades; llaços liles per tot arreu… Està molt bé. És un dia per ser-hi, per visibilitzar…