El passat 11 de gener vam iniciar les sessions de primera acollida que s’ofereix a les persones que arriben a viure a la ciutat de Girona. En aquesta edició hi participen persones d’entre 19 i 45 anys, principalment joves fins a 25 anys provinents de diverses nacionalitats com Marroc, Nicaragua, Costa de Marfil i sobretot Hondures.
Les sessions es realitzen diàriament de 9.30 a 12.30 h al Centre Cívic Ter de Taialà i es divideixen en 3 tipus o mòduls. Durant les primeres 6 setmanes s’imparteixen les sessions bàsiques de com presentar-se o omplir un senzill formulari de l’administració i també de coneixement de la llengua (mòdul A). Tot seguit i durant una setmana, es realitzen les sessions de coneixement laborals (mòdul B) i finalment una altra setmana amb els coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic (Mòdul C).
Tal i com defineix la Llei d’acollida, s’ha de garantir a les persones que arriben a viure al municipi els recursos adients per acompanyar-les i possibilitar-les informació d’acollida per tal que, el més ràpidament possible, estiguin situats a territori, puguin accedir a aquells serveis que necessitin, coneguin el funcionament d’aquesta societat en allò més bàsic i es relacionin amb les persones que viuen a territori de forma normalitzada.
Aquest és un servei que s’ofereix des de l’Ajuntament de Girona i que la Fundació SER.GI imparteix.
La imatge següent correspon a la visita guiada que s’ha fet de la Biblioteca Antònia Adroher, situada al costat del Centre Cívic Ter i que complementa les informacions que es donen en el mòdul A.