Actualitat / Notícies

Representants del col·lectiu hondureny i de sindicats del sector carni parlen de les discriminacions quotidianes

Aquest dijous 22 de novembre a les 18.00 h, a l’auditori de la Biblioteca Carles Rahola tindrà lloc el diàleg “Discriminacions quotidianes” dins el cicle “Siner[GI]es. Relats de la quotidianitat en moviment”.

L’activitat comptarà amb la presència de la Jessenia Lagos, membre de l’Associació social cultural de Hondureños en Girona, i en Daniel Litvak, Responsable del Sector Càrnic i Comunicació CCOO d’Indústria de Girona, que parlaran de la precarització de determinats sectors laborals que moltes vegades estan silenciats i que comencen a mobilitzar-se. El diàleg estarà dinamitzat per Mònica Tarradellas, advocada i activista. La intenció del diàleg és donar veu en primera persona de les situacions de discriminació i visibilitzar realitats d’explotació normalitzades.

Jessenia Lagos, de nacionalitat hondurenya va arribar a Girona fa gairebé 3 anys. De formació psicòloga sempre ha estat implicada en moviments per el drets humans al seu país. Aquí treballa com a servei domèstic i cures a persones dependents. També forma part de l’Associació Social Cultural de Hondureños de Girona

Daniel Litvak, de nacionalitat argentina i exdirigent sindical de la banca privada en el seu país d’origen. En els darrers anys treballa en el sector càrnic a la comarca de la garrotxa i es dirigent sindical de CCOO.
Exsecretari general de l’antic sindicat intercomarcal d’agroalimentària de Girona i responsable del local comarcal de la garrotxa. Actualment en el sindicat intercomarcal de industria gironina amb les responsabilitats de la secretària de comunicació i el sector càrnic de Girona.

Properes activitats del cicle
El 29 de novembre el diàleg “Qüestionant la realitat quotidiana” al volant de la novel·la Crímenes de hambre. L’últim dia, el diumenge 2 de desembre, el cicle torna al gènere teatral amb “La Negra” de la companyia La Troupe de la Concòrdia a l’Espai 10 de la Coma Cros a les 12.00 h.

Notícies relacionades

Formació de cures a Torroella de Montgrí
Participació i Ciutadania

Formació de Cures a Torroella de Montgrí

Aquesta primavera hem iniciat una formació per a dones que fan treball de cures i de la llar a Torroella de Montgrí.  Aquesta formació dona continuïtat a tot un seguit d’accions que s’estan portant a…

8M-2024 dones fundació SERGI
Participació i Ciutadania

El 8 de març hi som, i la resta de dies també

I un any més, torna a ser 8 de març… Un dia en que se succeeixen actes, parlaments, activitats variades; llaços liles per tot arreu… Està molt bé. És un dia per ser-hi, per visibilitzar…